Fortsatta framsteg

Vi jobbar vidare med fokus och närvaro. Efter vår underbara helg i Småland såg jag verkligen fram emot att åka ner till hallen och träna med störning enligt nya tänket, men dessvärre kom det lite emellan så att jag inte kom iväg på de följande träningarna.

Den träning jag har fått till i hallen var ”bara” tillsammans med ett annat ekipage, och det fungerade alldeles utmärkt. Bästa sällskapet att träna med, då vi tänker ganska lika och kan hjälpa varandra så att vi får bra träningar. Om jag sköter mina kort på rätt sätt så svarar Strix upp med fint samarbete. Här råder inget tvivel om vart Strix väljer att rikta fokus, trots att det ligger en hund vid fotografens fötter. Någon som undrar om jag är nöjd????? (Det blir inte kanonbra bilder med mobilen, men det spelar ingen som helst roll. Jag ser det jag vill och behöver se.)

Vad som inte finns på bild är också att vi faktiskt går fritt följ endast någon meter från vår störning utan att Strix ens vippade på örat åt deras håll. Stooooora framsteg!!!!

Vi har också varit iväg och tränat nosework. Även här gör vi framsteg. Sista träningen var vi full grupp. Vi kom lite sent och det blev lite stökigt precis när vi kom in, med sedan skötte sig Strix jättebra och fokuserade på rätt saker hela kvällen. Härligt! Sista söket var riktigt klurigt ordnat. Gömman är under bordet, och så fanns det några tomma gömmor som attrapper i rummet också, bara för att se om han gick på syn. Han konstaterade snabbt att det var bordet som gällde, men hade jättesvårt att hitta doftkällan. Han fick syn på attrappen (på stolen närmast i bild) och var snabbt där med nosen. Lika snabbt var han därifrån när han insåg att det inte fanns något i den (nyttig träning). Han höll på en stund och gav inte upp, han checkade även av ovansidan av bordet medan han sakta jobbade sig allt närmare. Till sist lokaliserade han doftkällan exakt och fick sin välförtjänta belöning.

  

Freestyle och HtM har vi kört en hel del här hemma. Vi blir sakta allt säkrare på våra program. Tack vara programboostgruppen på nätet så har jag kunnat snäppa upp det lite ytterligare. Jag har inte bråttom att komma till start. Vi ska väva ihop ett program i båda disciplinerna som är stensäkert på träning parallellt med att vi tränar störningstålighet.

En kommentar till “Fortsatta framsteg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *