Små marginaler

Oj, vilka små marginaler det är i Nosework. Vi var iväg och tävlade i lördags, och om jag hade läst min hund lite bättre så hade vi haft ett diplom till. Men … det har vi inte. Lite irriterande att jag har lite för bråttom, men jag är mer än nöjd med Strix prestation.

Starten, vår svaga punkt tidigare, gick kanonbra. Samtliga fyra sök har kommentarer om det. Och att han fokuserade trots att vi gick som näst sista hund kändes helt underbart. Uppförandet överlag var helt strålande, och vi hade verkligen ROLIGT!

Kommentarerna från domaren:
1. Bra start, bra nos, felmarkering (behållarsöket där jag hojtade till för snabbt)
2. Bra start (lita på nosen vid riktning!), jobbar bra (fordonssöket där jag valde fel fordon att börja med – han valde rätt enligt domaren …)
3. Bra start, snabbt i doftbild, bra nos! (utomhussöket)
4. Kopplar på nos direkt, bra jobbat, trevligt sök (inomhussöket)

Jag kan inte vara annat än nöjd med honom (och lite irriterad på mig själv) och nu ska vi hårdträna på kartonger …

I övrigt har vi tränat lite freestyle, och har nu en start på programmet. (Yey)
I skrivande stund har jag mest problem med att välja musik. Spotify går varmt just nu, när jag lyssnar på än det ena, än det andra för att försöka hitta något. Jag börjar kunna urskilja några favoriter, men det är ännu inte helt klart. Det är svårt, eftersom musiken ska spegla hundens personlighet och rörelser, och då passar ju en pigg och snabb låt bäst. Dock har han en tendens att jaga upp sig lite för mycket om det går för fort, och då passar förstås en lugn låt bäst. Dilemma …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *