Mera språk och psykologi

I helgen som gick var Strix och jag iväg på del två av kursen Hundspråk och Psykologi, som hålls av Tass i Hand. Så otroligt givande och intressant. Strix skötte sig alldeles över förväntan och visade upp ett korrekt och fint språk i de möten han fick vara med på. Så roligt att se att han med rätt förutsättningar reagerar och agerar helt rätt, då han har råkat lite illa ut och annars har svårt med hundar han inte känner. Överlag var han inte heller lika störd som tidigare av att det var okända hundar med, så kanske vi äntligen börjar komma tillrätta med hans svårigheter för störningar.

Vid flera (alla utom en enda) av övningarna vi gjorde så valde han att fokusera på mig i stället för på de andra, och det är otroligt stora framsteg för att vara han. När jag sedan idag på morgonrundan provade med att försvåra lite runt en av övningarna så svarade han kanonfint på det. Härligt.

Men det tar på honom att åka iväg en helg. Han blir jättetrött, och natten till måndagen sov han som en gris. Jag fick till och med väcka honom när det var dags för frukost, och DET hör inte till vanligheterna. Vi har ju nu i dagarna börjat på en webkurs i freestyle, men jag väljer att ge honom lite ledigt någon dag till. Både igår och idag har han gått och lagt sig direkt efter promenaderna i stället för att försöka be om någon aktivitet, och det tolkar jag som att han behöver fortsatt vila. Ikväll är jag träningsvärd på klubben, vilket innebär att det blir mest störningsträning för honom då. Bara bra, känner jag. Eventuellt får han gå en rallybana, men det beror helt och hållet på hur många vi blir och hur trött han verkar vara.

Imorgon hade jag planerat en mycket efterlängtad träff med en av träningskamraterna som jag träffar alldeles för sällan, men omständigheterna samarbetade tyvärr inte riktigt. Då kamraten bor lite för långt bort fungerar det inte inom den tidsram som blev kvar till mitt förfogande. Träffen får vi boka om, för nu saknar jag kamraten något alldeles förfärligt. Kanske hinner jag i stället till en träff med träning i nosework på bättre tidpunkt och närmare plats. Det visar sig imorgon.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *