Fortsatt semester

Andra semesterveckan går mot sitt slut och vädret är osannolikt bra. Varmt och soligt. Det har varit ganska sparsamt med hundträning, man orkar inte riktigt i värmen. Dessutom har vi prioriterat lite annat.

Middag med mina syskon, till exempel. Jätteskoj och trevligt. Vi ses alltför sällan. Vi provade att tillaga tjälknöl, och det blev riktigt gott. Maken gjorde egen potatissallad, och det går ju inte att jämföra med sådan man köper. Systerns familj stod för förrätten, som andades indiskt. Friterade blomkålsbollar med het tomatsås. Otroligt gott. Efterrätten var broderns familjs ansvar, och var lika gott det. Pannacotta med bär till. Otroligt gott alltihop!

Röjt bland ogräset har vi också gjort, umgåtts med trevliga grannar, slappat och läst en hel del. Och så har vi äntligen tagit en tur till Glass & Berså. Helt osannolikt goda glassar kan man köpa där.

Strix och jag har spårat också. Oj, så nöjd han var när han insåg vilken aktivitet som stod på programmet. Så himla motiverad och duktig var han att jag fick lite dåligt samvete för att vi inte gjort det på länge. Det får vi råda bot på.

Och givetvis pysslar vi med freestylen också. Vi nöter våra turer och kedjor med enorm fokus på tydlighet, säkerhet och samförstånd. Vi spelar musik hela tiden, men försöker inte bygga något speciellt anpassat än så länge. Det här ska bygga på säkerhet och förtroende, och då måste det få ta tid.

I skrivande stund ligger vi på ett rum på vandrarhem i Forshaga, Strix och jag. Det är olidligt varmt och vi borde sova och hämta krafter inför morgondagen. Noseworktävling i samtliga moment är det som gäller då. Jag har inga stora förhoppningar. Många av deltagarna sover här, så det är gott om hundar. Det är förstås jobbigt för Strix, som inte är van att bo ihop med andra hundar, och i kombination med lyhördheten i huset och den klibbiga värmen på rummet så känns det inte direkt som om vi kommer att få en lugn och vilsam natt. Det har varit REJÄLT flåsigt ett tag nu, men i takt med att det svalnar blir det förhoppningsvis bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *