Första semesterveckan

är nu till ända. Det har hänt massor. Vi (i ärlighetens namn är det maken som jobbat hårdast) har slitit med veden.

Vi har också fixat en massa surdegar som bara legat och stört, så nu har vi snart inga ursäkter att inte börja med nästa projekt: snygga till runt husgrunden, alltså byta bort lite gräs mot gruskant mot huset.

Vädret har varit riktigt bra. Varmt och skönt utan att vara överdrivet hett.

På hundfronten har Strix och jag varit till Borlänge och tävlat nosework – fordon. Vi gjorde det hela till en liten tripp och bokade in oss på Scandic. Mycket positiv upplevelse och Strix betedde sig som en mycket resvan globetrotter. (Det bådar gott inför kommande äventyr.)

 

Tävlingen då? Ja, det gick både bra och dåligt. Vädret visade sig från sin allra sämsta sida. Regnet vräkte ned helt osannolikt. När vi provade på doften som fanns för att kalibrera hundarna så verkade Strix inte fatta att den fanns där över huvud taget …

De första två söken var på järnvägsvagnar. Regnet strilade fortfarande. Allt var blött. Strix hade stora problem, men jobbade ändå på så att vi fixade båda dessa söken. Duktig grabb. Men han tog tydligen helt slut, för detta var svårt.  Sedan var det lång väntan till de två sista söken. Nu hade det slutat regna. Men Strix var fortfarande ruskigt trött

Precis innan vi skulle få sela på blev han störd av ekipaget innan. De gjorde absolut inget konstigt, och höll bra avstånd till oss, men Strix är ju som han är och har svårt att fokusera när han blir störd, och nu hade han ingen energireserv kvar heller. Så han kom aldrig riktigt igång med de sista söken och det slutade med att vi nollade dem. Fick ändå beröm för hur jag jobbar med honom och stöttar när han inte riktigt orkar. Det känns skönt att få lite positiv feedback. Värt otroligt mycket mer än poäng.

Tillbaka på hotellet så slocknade Strix direkt och sov sedan ovaggad hela natten, trots ovana ljud från korridoren. Favoriterna bland gossedjuren var förstås med på resan  också. Morgonen efter var han sitt vanliga pigga jag igen.

 

Efter en god hotellfrukost åkte vi vidare och hälsade på en kär vän i Hedemora. Så otroligt roligt att träffas, det blir ju alldeles för sällan. Hennes tik hade precis löpt klart, så det blev jobbigt för Strix som inte riktigt visste hur han skulle bete sig. Inte lätt att bli blixtförälskad och inte tillåtas uppvakta den tilltänkta. Till slut gav han upp. 

Väl hemkomna såg vi att vedbacken var helt färdig. Härlig syn!

Idag har vi varit till Örebro och tittat på Open Art. Konst eller bara konstigt, ja det kan man fråga sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *