Spårläger

Strix och jag har varit på spår- och sökläger i Småland, anordnat av Collieklubbens Sydöstra LA. I vanlig ordning var basen och boendet förlagt till Vidinge Gård i Älghult. Ett fullständigt underbart ställe att bo på med hund. Maten och servicen är HELT sagolik! Rekommenderas VARMT!!!!! Vi åkte tillsammans med Hexa och Yvonne, och vi hade förstås lika trevligt som alltid när vi träffas. Inte bara vi, det är så otroligt roligt att träffa alla trevliga collieägare som man av geografiska skäl inte träffar så ofta. Vi hoppas på fler läger framöver.

Själva träningen för vår del gick ut på spår på förmiddagarna. Fina marker, och goda tillfällen att diskutera olika klurigheter. Nyttigt med nya fötter som trampar ut spår på ett sätt man troligtvis inte skulle ha gjort själv. Det gör det än viktigare att lita på hunden. Min känsla var att alla i gruppen var nöjda med sina hundars prestationer i skogen innan vi bröt för lunch. På eftermiddagarna åkte vi till Åseda-Lenhovda Brukshundklubb för lydnadsträning. Jättebra tillfälle att träna ingång på planen i ”skarpt läge” på ny plats, och budföring med nya mottagare. För att inte tala om att bli kommenderad av folk som inte bor i samma eller närliggande distrikt, vilket gör att upplägget inte alltid ser likadant ut som man kanske hade tänkt sig. Otroligt nyttigt. Vi fastnade på några bilder, tagna av Elisabeth Bauer och Mikael Godolakis.

Fin kontakt trots ny plats och andra ekipage på planen 👌
Koncentration i blicken 👍
Full fart med belöningen efter lyckad budföring 🙌
Vackraste, finaste hunden i världen 💕💕💕

Som synes på bilderna var det KALLT, men vädret var soligt så det gick bra att klä sig varmt även om det blåste rejält. Inget väder i världen kunde slå ner lyckokänslan jag hade när jag lämnade klubben. Det här är verkligen det bästa jag vet. Träna hund tillsammans med likasinnade, engagerade och trevliga människor. TACK till er allihop, ni är guld värda.

2 reaktioner till “Spårläger”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *