The Stairway

Until you put / Your foot / Upon the stairway / You’ll never know / What the stairway is / Or where it may go

En lång tid nu har vi fokuserat på glädje och trygghet. Inte minst jag själv har sett detta som en ENORM utmaning, men igår fick jag alla kvitton jag någonsin behövt på att vi är på rätt väg. Vi har gått upp några trappsteg och det känns verkligen som att vi valde rätt väg att gå.

Dubbla starter i rallylydnadens nybörjarklass stod på schemat. Visst, vi har redan vår titel så det är ju rent resultatmässigt helt onödigt, men nu finns det ju en helt annan anledning till varför vi anmält oss. För dagen hade vi inga resultatmål, endast uppgiftsmål.

Det är alltid gott om hundar och människor på rallytävlingar, så miljön var som alltid jobbig för oss. Nu hade jag bestämt att verkligen ha 100% på Strix hela tiden när han var ute ur bilen. Däremellan hade jag planerat vilopauser för oss båda. Tredje gången han kom ut ur bilen var det dags för vår första start. Vi värmde med fullt fokus och höll oss i vår bubbla.

När vi ropades in på första banan valsade jag iväg lite mentalt, men Strix höll ihop oväntat bra trots det. Lite ofokuserat blev det ändå, men inte alls farligt (och det kan jag tacka Strix för) och vid skylt 3 samlade jag ihop mig. Efter den skylten var allt som en saga. Inte ett ljud från Strix (inte ens i den ofokuserade starten) och jag tror inte att någon som såg oss lämna banan missade hur glad jag var. Strix missade det i alla fall inte, och det är det som är det viktiga. Och när allt fungerar så blir det ju oftast bra resultat också. 91p och pallplats ??

(Bilden hämtad från EHDKs hemsida)

Inför vår andra start blev det en lång väntan, lite längre än vanligt, innan vi blev inropade. Under tiden var det liv och rörelse i närheten, men jag lyckades hålla oss kvar i bubblan och denna bana kändes om möjligt ännu bättre. Det visade sig sedan att vi utfört ett moment felaktigt, men med 84 poäng kvar trots det så var ju känslan jag hade helt rätt.

Det lossade mycket  funderingar och låsningar idag. Vårt förtroendekonto fick ytterligare några insättningar, och det känns som att det äntligen börjar röra sig ordentligt. Men jag ska fortsätta att ta det varligt, steg för steg, även om det nu börjar bli dags att sikta lite högre så småningom.

Go up the stairway / It’s time to climb / The stairway / The stairway / The stairway …

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *