Slutet på semestern

I skrivande stund är det måndag kväll och min sista semesterdag har tagit slut. Imorgon är det dags att dra på uniformen igen.

Sommaren har varit helt otrolig och det är fortfarande varmt och skönt. Förra helgen hade vi besök av väninnan från Dalarna som stannade till några dagar på väg hem från årets Collie-SM. Strix och Hexa trivs verkligen bra tillsammans ❤ oavsett om det handlar om lek, träning, mys eller promenader.

  

Regnet som väntat på sig i över sex veckor kom till sist, och när vi var till klubben en sväng dånade åskan helt osannolikt. Det bekom inte hundarna som umgicks lika kärvänligt som alltid medan vi väntade på att regnet skulle lugna sig lite grann.

Till slut körde vi lite lydnadsträning ändå och Strix skötte sig galant.

När vårt besök åkt hem gjorde vi en dagsutflykt till Vinön för att gratulera svägerskan på födelsedagen. Årets varmaste dag, 34 grader. Strix fick sin lilla hage uppsatt och så byggde maken ett provisoriskt tält till solskydd.

Sedan var det dags att åka till Småland på läger. Torsdag-söndag. Jag hade hand om prova-på-gruppen. Pga sent återbud var det en liten grupp, men vi har verkligen haft roligt. Strix har också fått vara med lite. Dels har han visat några övningar, dels var kurshundarna så unga att de behövde lite vila.  De fick prova på rallylydnad, spår, freestyle/HtM, nosework och så hade vi lite hanteringsövningar och miljöträning. Passivitetsträningen kom också automatiskt. Det var verkligen roligt att ha gruppen och jag hoppas att de blev nöjda.

 

På fredagskvällen skulle vi visa lite HtM för hela lägret. Nervöst. Jag förklarade för dem att Strix och jag nu byggde förtroende och att kopplet för  tillfället är vår gemensamma trygghet, vilket innebär att jag inte tänkte koppla loss. Strix skötte sig exemplariskt och verkade inte märka publiken alls, och inte heller verkade han bry sig om att jag var lite nervig. Och faktiskt lyckades jag hålla mig här och nu och fokusera på glädjen. Strix jobbade kanonfint utan att säga ett ljud eller ens försöka titta åt något annat. Lilla älskade hund ❤❤❤???

Idag har vi inte gjort många knop. Maken och jag tog en tur till Glass & Berså, ett måste varje sommar.

 

Imorgon börjar vardagen igen.

 

 

En kommentar till “Slutet på semestern”

  1. Så roligt att det blev lyckat på lägret 🙂
    Och så härligt att se att du börjar lita på honom och det gensvar han ger då <3 <3
    massa kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *