Framsteg

De senaste två tisdagarna har vi varit på Noseworkträning i Kolbäck. Bra att få söken lite serverade och dessutom störning av olika hundar, då det inte är samma som kommer varje gång. Båda dessa gånger har han presterat så otroligt bra. Inte nog med att han har kunnat fokusera på själva söken, han har dessutom skött sig jättebra i lite stökig miljö. Jag har dessutom fått upp ögonen för att även andra hundar kan vara lite ”störiga” utan att det är hela världen. Ibland tror jag att jag ställer orimligt höga krav på hur Strix ska fungera. Numera har jag tänkt om. Visst jobbar vi vidare på våra svårigheter, men nu fokuserar jag mera på det som faktiskt går bra, och vilken otrolig respons jag får tillbaka av honom. Så här fint fokus hade han på mig hela passet igår.

Utöver noseworken har jag även gått ut ett viltspår åt honom. Det var länge sedan, men det märktes inte på utförandet. 14,5 timmar gammalt, 680m långt, hård blåst och lite knixig terräng med många stigövergångar och två bloduppehåll. Inget av detta bekom honom det minsta. Men oj så skoj han tyckte att det var. Får nog se till att lägga några fler åt honom.

Så har vi varit på premiärbesök i nya hallen. Vi kände mest på atmosfären, men hann med lite träning också. Denna vecka på fredag startar den nya träningsgruppen jag har dragit igång. Spännande att se vad det blir av det hela.

När det gäller freestyle så är jag just nu med i en onlinegrupp som är helt underbar. Så mycket ideer och peppning man bjuds på, det går inte att föreställa sig innan. Jag känner verkligen att jag kommer framåt med min programutveckling och håller i nuläget på med tre helt nya trick. Så himla roligt. Men jag försöker skynda långsamt så att vi får med tryggheten i det hela.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *