Diplom

Äntligen fick vi vårt första diplom i Nosework. Gårdagens tävling omfattade samtliga moment och gick av stapeln i strålande solsken. Allt kändes mycket bra och humöret var på topp hos de allra flesta.

Strix skötte sig fantastiskt bra, både när det gäller sökarbetet och under väntetiderna emellan. Eftersom vi tävlade på förmiddagen så valde vi att ta en promenad i omgivningarna medan eftermiddagens ekipage jobbade i banorna. Det blev ändå en ganska lång väntan, men stämningen var mycket bra. Otroligt fint arrangerat!

Placeringsmässigt var det inte mycket att hurra för. Strix söker inte särskilt snabbt. Ska vi lyckas med korta tider gäller det att ha lite tur också, men för mig är det totalt oviktigt med tiden (så länge vi hinner inom marginalen förstås). Det viktiga för mig är att Strix söker fokuserat och metodiskt, och det gjorde han igår 🙂

Några av kommentarerna:
”Fint att ge hunden tid att komma igång att söka efter snabb miljökontroll”
”Fint att du väntar ut hunden och låter den komma ända fram till källan”
”Fint avslut”
”Trevlig start”
”Fäster fint vid doften”
”Stöttar upp hunden bra”
”Håller ett bra lugn”

Jag känner mig verkligen kanonstolt över vår prestation!

Nu dröjer det ett tag innan nästa gång, det är svårt att komma med. Idag kom beskedet om en tävling jag anmält mig till i höst. Jag stod på reservplats 93 på 40 starter …

Hur som helst, idag är vi tillbaka i vardagen. Promenad i ösregnet efter förmiddagens jobb. Jag är fullständigt genomblöt och frusen (det började ju inte regna förrän vi kommit en bit, så jag var ABSOLUT inte klädd för en rotblöta) och i skrivande stund tappar jag upp ett varmt bad som jag ska krypa ned i för att få upp värmen igen.

Nu ska vi fortsätta träna nosework, men den närmaste tiden kommer jag att lägga lite mer fokus på htm. Jag är ju med i en programboostgrupp, och jag har fått massor av idéer som jag måste prova nu när jag kan lägga lite mindre tid på nosework och mer på htm. (Kanske jag provar lite freestyle också, vi får se.)

En kommentar till “Diplom”

  1. Stort grattis igen, så härligt att han, och du, klarar av att fokusera så pass bra i tävlingssituationer. En stor seger i sig <3
    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *